Volledig scherm
Zo zou het havenhoofd eruit moeten komen te zien. © Gemeentebelang

Onderzoek naar aanleg havenhoofd Harderwijk

HARDERWIJK - De aanleg van een havenhoofd op het uiterste puntje van de strekdam naast het Dolfinarium, is een stapje dichterbij gekomen. De meerderheid van de fracties in de Harderwijker gemeenteraad blijkt voorstander te zijn van het plan, dat afkomstig is uit de koker van Gemeentebelang.

Daarmee is overigens niet automatisch gezegd dat het havenhoofd ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Er moeten namelijk nog wel wat hobbels worden genomen, maakte wethouder Pieter Teeninga gisteravond de raad duidelijk. Zo ligt het uiterste puntje van de strekdam in beschermd Natura2000-gebied. Bovendien loopt de weg in de richting van het beoogde havenhoofd over het terrein van scoutingvereniging Tjerk Hiddes. En het is maar de vraag of de waterscouts zitten te wachten op allerlei toeristisch verkeer.

Het college van burgemeester en wethouders vindt het echter een sympathiek plan en heeft daarom de raad toegezegd onderzoek te doen naar de haalbaarheid ervan.

Alleen de fractie van D66 wordt warm noch koud van het havenhoofd. Een oudbollig plan, aldus fractievoorzitter Hans Nijman. "Zet er dan iets moois en moderns neer."

Veluwe