Gedecoreerden uit Harderwijk en Hierden en burgemeester Harm-Jan van Schaik (midden) tijdens een bezoek aan Paleis Het Loo in Apeldoorn op 25 april 2014.
Volledig scherm
Gedecoreerden uit Harderwijk en Hierden en burgemeester Harm-Jan van Schaik (midden) tijdens een bezoek aan Paleis Het Loo in Apeldoorn op 25 april 2014. © Harry Schipper/archief de Stentor

Ontmoeting voor Gedecoreerden in Harderwijk afgelast

De tweejaarlijkse ontmoeting voor Harderwijkers en Hierdenaren met een koninklijke of gemeentelijke onderscheiding  gaat vanwege de coronacrisis niet door. 

Dit heeft het Comité Gedecoreerden Harderwijk en Hierden vandaag besloten, in overleg met de gemeente Harderwijk. Het evenement stond gepland voor vrijdag 24 april. Dat wordt nu verplaatst naar april 2021. Jos Kunne van het comité heeft dat bekendgemaakt.

Dragers van een koninklijke onderscheiding, de Erepenning van de gemeente Harderwijk en de Harderwijker Speld (voorheen de Erespeld van de gemeente Harderwijk) komen sinds 2008 om het jaar bijeen tijdens de Ontmoeting voor Gedecoreerden en de Harderwijk-lezing in het stadhuis. 

Dat vindt altijd plaats op de dag van de lintjesregen. Deze feestelijke bijeenkomst wordt telkens door zo’n zeventig decorandi bezocht.

Veluwe