De Dennenhoek is het tweede voormalige vakantiepark dat nu ook formeel kan worden omgevormd tot 'woonwijk', met zestig woningen. Aan de kant van de Parallelweg kan woonruimte worden gemaakt voor 150 arbeidsmigranten.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dennenhoek is het tweede voormalige vakantiepark dat nu ook formeel kan worden omgevormd tot 'woonwijk', met zestig woningen. Aan de kant van de Parallelweg kan woonruimte worden gemaakt voor 150 arbeidsmigranten. © Bram van de Biezen

Ook Dennenhoek wordt woonwijk, met arbeidsmigranten als buren

Ook voormalig vakantiepark De Dennenhoek aan de Parallelweg in Hierden wordt nu omgeturnd naar een regulier woongebied. Alle eigenaren van 34 woningen op het terrein ‘transformeren’ mee. Op een deel van het terrein komen units voor ten hoogste 150 arbeidsmigranten. 

 1. Ultiem protest tegen sluiting dagbesteding Wezep: ‘Haal ons alsjeblieft niet uit elkaar’
  PREMIUM

  Ultiem protest tegen sluiting dagbeste­ding Wezep: ‘Haal ons alsje­blieft niet uit elkaar’

  Boos en verdrietig zijn ze, cliënten van de dagbesteding van Interakt Contour in Wezep. Ze voelen zich de dupe van een besluit van die organisatie om te stoppen met een deel van de dagbesteding, omdat ze ‘niet aan de knellende nieuwe eisen van de Veluwse gemeentes kan voldoen’. Met een stil protest hopen de bewoners het doemscenario - dat de hechte groep uit elkaar valt - alsnog te kunnen keren.
 1. Video van de Dag | Eventjes de natuur in? Dat kan ook op déze spectaculaire manier
  Play

  Video van de Dag | Eventjes de natuur in? Dat kan ook op déze spectacu­lai­re manier

  21 april
 2. Uitslaande brand verwoest bedrijfspand in Swifterbant
  Play

  Uitslaande brand verwoest bedrijfs­pand in Swifter­bant

Veluwe