Volledig scherm
Zowel op de locatie in Harderwijk (foto) als in Zeewolde krijgen havo-leerlingen ook tweetalig onderwijs. © RSG Slingerbos

Ook havo-leerlingen RSG krijgen tweetalig les

Met ingang van komend schooljaar geeft de middelbare school RSG zowel in Harderwijk als in Zeewolde vanaf klas 1 tweetalig onderwijs aan leerlingen in de havo. 

Voorheen was het tweetalig onderwijs uitsluitend beschikbaar voor leerlingen van het vwo, maar met de introductie van de zogenoemde 'thavo' komt daar verandering in. 

Jannie de Vries is programmamanager van het tweetalig vwo aan RSG Slingerbos en ziet het als een mooie kans om het lesprogramma uit te breiden. ,,Dit jaar bestaat het tweetalig onderwijs op RSG twintig jaar, dat is een mooi moment om de volgende stap te zetten", zegt ze.

De thavo-leerlingen krijgen minimaal 60 procent van de lessen in het Engels en nemen deel aan projecten, activiteiten, buitenlandse reizen en uitwisselingen. Toch staat het Engels-niveau op de thavo niet gelijk aan dat van het tweetalig vwo. ,,Het niveau van de thavo zit er inderdaad wat onder, maar het is wel veel hoger dan op de reguliere havo", zegt De Vries.

Veluwe