Volledig scherm
PREMIUM
Tanja van den Bosch en Erik Siemens bij hun haard in de woonkamer. ,,De pelletkachel geeft heerlijke stralingswarmte, hij is deels betaald met subsidie.’’ © Ruben Schipper Fotografie

Ook in een modale tussenwoning kun je verduurzamen, bewijst Harderwijks stel

Het duurzaam maken van je huis is echt niet alleen haalbaar voor gefortuneerde senioren met veel vrije tijd. Ook mensen met een modale tussenwoning slagen er in hun huis te verduurzamen, bewijzen Erik Siemens en Tanja van den Bosch in Harderwijk. Hun huis staat op 10 november open tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute.

Fietsenmaker Erik Siemens (44) en zijn vriendin Tanja hebben in 2017 hun rijwoning in de wijk Slingerbos in 2017 gekocht. Siemens is altijd al geïnteresseerd geweest in techniek, vertelt hij. Duurzaamheid vindt hij een boeiend onderwerp. Toen het stel nog in een huurhuis woonde, gebruikten ze al groene stroom en kochten ze aandelen in een windmolen. Maar op het moment dat ze hun eigen woning betrokken, konden ze echte stappen zetten. Binnen een jaar veranderde het huis aan de Beneluxlaan naar energielabel A.

Veluwe