Volledig scherm
PREMIUM
In het nieuwe systeem mogen ongeadresserde folders en huis-aan-huisbladen alleen in de bus worden gegooid als er een ja/jasticker op zit. ©

Opnieuw pleidooi voor ja/jasticker in Harderwijk

Nu de ja/jasticker in Amsterdam groen licht heeft gekregen van het gerechtshof pleiten ChristenUnie en D66 in Harderwijk voor snelle invoering van deze mogelijkheid, waarbij mensen die juist wél reclamefolders willen ontvangen zo'n sticker op de brievenbus moeten plakken. 

Eind 2017 vroeg de ChristenUnie het gemeentebestuur ook al om aan te sluiten bij die aanpak waar Amsterdam op 1 januari 2018 mee zou beginnen. Een beslissing daarover werd vooruit geschoven; enerzijds omdat de reclamebranche bezwaar maakte in Amsterdam en anderzijds omdat Harderwijk zo'n regeling op wilde nemen in een totaalplan voor het terugdringen van het huishoudelijk afval. Zover is het nog niet. 

  1. Politie Harderwijk vindt zwijgende verwarde vrouw langs A28 die bang is voor mannen
    PREMIUM

    Politie Harderwijk vindt zwijgende verwarde vrouw langs A28 die bang is voor mannen

    Hoe ga je om met een verwarde vrouw die langs de snelweg A28 zit, niks zegt en je niet aankijkt? Die vraag moesten twee agenten van de politie in Harderwijk gistermiddag zien te beantwoorden nadat zij zo'n melding kregen. De oplossing bleek in het vragen van snoepjes te liggen, zo geeft wijkagent Alex Braakenburg een stukje inzicht in de werkwijze. Hijzelf bleek achteraf van het verkeerde geslacht te zijn om tot de vrouw door te dringen.

Veluwe