De hulpdiensten zijn ter plaatse bij het azc.
Volledig scherm
De hulpdiensten zijn ter plaatse bij het azc. © NewsUnited

Opnieuw steekincident in azc: bewoner met beenwond in Harderwijk

UpdateBij een steekincident in het azc van Harderwijk is vanochtend één slachtoffer gevallen. Het gaat om een bewoner van het asielzoekerscentrum. Er is één verdachte aangehouden. 

 1. Gezocht: dorpsdichter die Nunspeet in de genen heeft en kan rijmen op verzoek
  PREMIUM

  Gezocht: dorpsdich­ter die Nunspeet in de genen heeft en kan rijmen op verzoek

  Harderwijk heeft er eentje en Ermelo ook. Binnenkort is er zelfs een dorpsdichter in Putten. Dus waarom niet in Nunspeet? Dat is precies wat Bibliotheek Noordwest Veluwe dacht. Dus is in samenwerking met de Stichting Muurgedichten Nunspeet een zoektocht gestart. Volgens biebmedewerker Jack van Zundert zal niet iedereen vooraan in de rij staan, maar hij is er van overtuigd dat er een dichter komt bovendrijven die Nunspeet in de genen heeft zitten.
 2. ‘Gek wijf’ Daphne Gakes terug in Harderwijk met show over haar losbandige leven: ‘leven doe je door te spelen’
  PREMIUM

  ‘Gek wijf’ Daphne Gakes terug in Harderwijk met show over haar losbandige leven: ‘leven doe je door te spelen’

  Na een leven vol drank, drugs, seks en rock ‘n’ roll, staat de in Harderwijk geboren theatermaakster Daphne Gakes (34) op een kruispunt. ,,Eens kijken of ik een burgerleventje in een rijtjeshuis in Almere-Buiten aankan.’’ Voor het zover is, duikt ze nog even haar verleden in met de show Ik, Daphne Gakes, gebaseerd op het gelijknamige boek, waarin ze elk taboe en heilig huisje omver dendert. Harderwijk is op 26 september aan de beurt.

Veluwe