Volledig scherm
Ouders op kroegentocht, om te zien wat kinderen allemaal tot zich nemen tijdens het stappen. archieffoto Studio Kastermans

Ouders op kroegentocht: hoe gaan mijn kinderen uit?

HARDERWIJK - Welke drugs zijn in? Hoe werkt dat tegenwoordig met alcohol? Hoe groot is de druk vanuit de vriendengroep? Allemaal vragen die aan bod komen tijdens een speciale informatiebijeenkomst die de gemeente Harderwijk organiseert voor maandag 21 november.

Ouders uit Harderwijk en Hierden met kinderen van 13 tot en met 18 jaar krijgen een ontvangst in bioscoop Atlantic aan de Strandboulevard en kunnen daarna 'op kroegentocht' in de binnenstad. Daar wordt uitgelegd wat de huidige trends zijn op uitgaansgebied; informatie die ouders kan helpen in de opvoeding van zoon of dochter.

Herkenbaar
Het eerste deel van de avond is in handen van DNL Theater. Acteurs spelen herkenbare situaties na; dat moet ouders handvatten bieden in de omgang met hun kinderen. Daarna gaat de groep de cafés langs waar workshops worden gegeven. In de 2014 is ook al eens zo'n voorlichtingsavond gehouden. Dat was indertijd een groot succes, meldt de gemeente. Burgemeester Harm-Jan van Schaik zal de avond openen.

Ouders zijn inmiddels per brief uitgenodigd. De bijeenkomst is voorbereid met hulp van onder meer ziekenhuis St Jansdal, Tactus Verslavingszorg, Halt en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Veluwe