Meerdere bewoners van de Oranjelaan in Harderwijk hebben plots ratten in de tuin.
Volledig scherm
PREMIUM
Meerdere bewoners van de Oranjelaan in Harderwijk hebben plots ratten in de tuin. © Ruben Schipper Fotografie

Paniek in Harderwijk: opeens zijn er ratten in de tuinen. ‘Je kan toch niet zeggen dat het aan ons ligt?’

En weer zit er een rat in de val in de tuin bij Bert en Anja van Santen. Zij laat het graag aan hem over het dode dier er uit te halen. Hop, in een plastic zak, dichtknopen en in de kliko. 

8 reacties

 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Ruim je troep op ! Zo simpel is het. Als er niks te vreten is verdwijnen ze vanzelf...
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Er was ooit goed werkend rattengif. Helaas verboden voor gewone burgers om het nog te gebruiken. Voor zover ik weet is dit alleen nog met een vergunning voor bepaalde bedrijven beschikbaar.
 • D E Loeff

  2 maanden geleden
  Toen aan het begin van de 20e eeuw bekend werd dat de rat de verspreider was van de pest (vlooien die op ratten zitten waren de veroorzakers) is in de toenmalige woningwet het begrip open en gesloten bebouwing ingevoerd. Bij open bebouwing moeten gebouwen zover van de erfgrens blijven dat een mens zijn erf schoon kan houden. We willen graag tegenwoordig zelf bepalen wat wel en niet bouwen op ons erf. Vandaar dat er overal loze ruimen ontstaan tussen bouwwerken waar ratten zich kunnen huisvesten.
 • Roy Wesselink

  2 maanden geleden
  Helaas gooien steeds meer mensen hun afval van zich af, het is dweilen met de kraan open. Ik kan me niet voorstellen dat een rat een maaltijd heeft aan een paar korrels zaad van de vogels Een muisje vast wel
 • P. Wasman Bouwer

  2 maanden geleden
  Ratten zitten al sinds m'n kinderjaren in de buizen waardoorheen de kabels van het spoor lopen. Onze achtertuin grensde aan de spoorlijn, daar woonden er honderden. Ze kwamen echter nooit bij ons in de tuin.

Veluwe