Volledig scherm
PREMIUM
Per etmaal rijden gemiddeld 7500 motorvoertuigen over de Vitringasingel. Andere doorgaande wegen kunnen die extra auto's niet aan als deze route dicht gaat. © Teake Dijkstra

Parkeerroute Vitringasingel hard nodig om autoverkeer in Harderwijk niet vast te laten lopen

Op de Vitringasingel in Harderwijk rijdt te veel (doorgaand) verkeer om deze route langs de binnenstad door te 'knippen'. Andere straten, verder van het centrum, kunnen die extra auto's niet aan.

De mogelijkheid om de Vitringasingel ergens in het midden af te sluiten voor autoverkeer werd onlangs opnieuw geopperd in het stadhuis toen het ging om een veilige en duidelijke oplossing voor de kruising van de Smeepoortstraat met de Vitringasingel en het Westeinde. De huidige situatie op die kruising met afbuigende voorrang terwijl het meeste verkeer rechtdoor gaat en fietsers links en rechts oversteken is onoverzichtelijk en voelt voor velen onveilig. 

  1. Politie Harderwijk vindt zwijgende verwarde vrouw langs A28 die bang is voor mannen
    PREMIUM

    Politie Harderwijk vindt zwijgende verwarde vrouw langs A28 die bang is voor mannen

    Hoe ga je om met een verwarde vrouw die langs de snelweg A28 zit, niks zegt en je niet aankijkt? Die vraag moesten twee agenten van de politie in Harderwijk gistermiddag zien te beantwoorden nadat zij zo'n melding kregen. De oplossing bleek in het vragen van snoepjes te liggen, zo geeft wijkagent Alex Braakenburg een stukje inzicht in de werkwijze. Hijzelf bleek achteraf van het verkeerde geslacht te zijn om tot de vrouw door te dringen.

Veluwe