Volledig scherm
PREMIUM
Personeel van het ziekenhuis St Jansdal geeft de directie een boodschap mee voor een goede vakantie. © Actie Goede CAO = goede zorg

Personeel St Jansdal in actie voor hoger loon

Personeel van het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk doet mee aan de landelijke acties in ziekenhuizen voor een betere CAO.

Het begint donderdag 22 augustus nog vrij onschuldig met het aanbieden van ‘vakantiekaarten’ aan Relinde Weil, voorzitter van de Raad van Bestuur. Maar afhankelijk van het verdere verloop van de onderhandelingen over de CAO kunnen later ook andere acties volgen, zegt Ria van Beek, medisch assistente van de poli pijnbestrijding en anesthisie in St Jansdal en een van de vijf leden van het actiecomité.

 1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

  Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

  De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.
 2. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
  PREMIUM
  VIDEO

  OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

  Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe