Volledig scherm
Een 84-jarige man werd bruut overvallen in zijn huis in Harderwijk. © AS Media

Politie dringend op zoek naar tipgevers brute woningoverval Harderwijk

HARDERWIJK - De politie is sterk afhankelijk van tips in onderzoek naar de brutale overval op een 84-jarige Harderwijker.

Opnieuw heeft de politie dringend verzocht om tips rondom de brutale overval op een 84-jarige Harderwijker, in de nacht van zaterdag op zondag. De man ligt mogelijk nog tot eind deze week in het ziekenhuis. Hij is onder meer geslagen en heeft ook mentaal een flinke dreun opgelopen.

Volgens politiewoordvoerster Esther Naber kan zelfs het kleinste detail een aanwijzing zijn. ,,Zo weten we dat er op een bepaald een hond heeft geblaft, maar kunnen we desondanks niet goed nagaan op welk tijdstip de overval plaatsvond.''

Glasgerinkel
De politie houdt de bandbreedte vooralsnog ruim: ergens tussen 02.00 en 03.00 uur kwamen twee mannen de woning aan de Mecklenburglaan binnen. Het slachtoffer was alleen thuis. ,,Hij lag op bed en hoorde glasgerinkel, maar heeft niet op de wekker gekeken,'' aldus Naber. ,,Ook toen de mannen weg waren heeft hij gewacht totdat hij echt niets meer hoorde. Daardoor kunnen we niet goed inschatten hoe laat dat precies is geweest.''

Geel geldkistje
Begin deze week heeft de politie gevraagd om uit te kijken naar een geel geldkistje dat waarschijnlijk is meegenomen. Dat is echter nog altijd niet gevonden. Vermoedelijk waren de daders alleen maar uit op geld en sieraden. Of er een vluchtauto in het spel was en in welke richting de mannen zijn verdwenen, is niet bekend (gemaakt).

Woningovervallen komen niet zo vaak voor. Of ouderen vaker het slachtoffer zijn, kan Naber niet zo gemakkelijk beantwoorden. Wel weet de politie dat ouderen vaker misleid worden aan de deur, bijvoorbeeld door een babbeltruc. ,,Ze zijn kwetsbaarder en daardoor met een smoesje net iets makkelijker te overdonderen,'' aldus Naber.

Vanavond doet de politie een oproep in het opsporingsprogramma Bureau GLD. De hoop is gevestigd op tipgevers.

Veluwe