Volledig scherm
gebakken spons © Jurion Veenstra

Politie Harderwijk waarschuwt hondenbezitters voor gebakken sponzen

Hondenbezitters opgepast: de politie heeft op diverse plekken in Harderwijk gebakken sponzen gevonden. Dat meldt wijkagent Jurion Veenstra op Facebook. 

Het gaat om de vijver aan de Couperuslaan en een stuk buitengebied. ‘Net voorbij de tennisvereniging in plan Frankrijk, randje Hierden', zegt Veenstra op social media. Hij vraagt hondenbezitters waakzaam te zijn en hun hond in de gaten te houden. ‘Verdachte personen graag melden bij ons. Dringende noodzaak 112 en anders via 0900-8844.’

Krokante spons 

De krokante spons zou extra lekker zijn voor een hond, die na het opeten stevige maagpijn en mogelijk ernstiger zou krijgen van de weer uitzettende spons. In oktober vorig jaar waarschuwde de politie in Harderwijk ook al voor gebakken sponzen. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe