Volledig scherm
Het inbrekerswerktuig dat in de nacht van zondag op maandag in de auto van het drietal is gevonden in Harderwijk. © Politie/Jelle van Heerikhuize

Politie treft drietal uit Lelystad aan met inbrekerswerktuig in Harderwijk

Drie mannen uit Lelystad zijn in de nacht van zondag op maandag op het industrieterrein in Harderwijk gepakt met gereedschap waarmee ingebroken kan worden. De mannen vertelden geen idee te hebben hoe een breekijzer, bivakmuts, handschoentjes en twee zaklampjes in hun auto terecht is gekomen, maar kregen wel een boete.

,,Ja man, geleend van een vriend van een vriend”, verklaarde de bestuurder van de auto toen hij niet kon zeggen van wie de auto was. Twee van de drie mannen in de auto zijn eerder gepakt voor inbraken. Politie-agent Jelle van Heerikhuize laat op Twitter weten dat hij dat verdacht vond en doorzocht de auto. Daarin werd het inbrekersgereedschap gevonden.

Het drietal kreeg een bekeuring wegens het bezit van het inbrekerswerktuig. Tevens zijn de mannen aangemeld voor de oplegging van een bestuurlijke maatregel via de gemeente Harderwijk. Ze kunnen volgens Van Heerikhuize verwachten dat de gemeente een last onder dwangsom gaat opleggen van 2.500 euro.

 1. Drie weken na fietscrosscrash ziet Hierdense Ruby Huisman deelname aan WK BMX al weer zitten
  PREMIUM
  video

  Drie weken na fietscros­scrash ziet Hierdense Ruby Huisman deelname aan WK BMX al weer zitten

  Een harde val tijdens de wereldbeker BMX in Frankrijk drie weken geleden. Breuken in haar gezicht, inwendige verwondingen, vijf dagen bivakkeerde fietscrosser Ruby Huisman uit Hierden op de intensive care in Frankrijk. Maar niets lijkt haar eronder te kunnen krijgen. Ze wil eind juli 'gewoon’ op het WK in het Belgische Zolder staan. Als deelneemster. ‘Ik ben een positief ingesteld mens’.
 2. Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook; Theo(42) uit Harderwijk leert lezen en schrijven van juf Goke
  PREMIUM

  Van schaamte tijdens de eerste taalles naar een nieuwe liefde via Facebook; Theo(42) uit Harderwijk leert lezen en schrijven van juf Goke

  Aap, noot, mies, en wim, zus en jet. Het zijn, net als voor veel mensen, de eerste woorden die Theo Smidt (42) uit Harderwijk heeft leren lezen en schrijven. Maar dat deed hij niet zoals de meesten op de basisschool, maar anderhalf jaar geleden. De Harderwijker was één van de 2,5 miljoen Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven.

Veluwe