Volledig scherm
PREMIUM
Vier jaar geleden werden inwoners van Harderwijk in voorlichtingbijeenkomsten geïnformeerd over de komst van het asielzoekerscentrum. © Ruben Schipper

Politiek: ‘Nu hard doorpakken bij criminaliteit van kansloze asielzoekers in Harderwijk’

Asielzoekers in het azc in Harderwijk die kansloos zijn voor een verblijfsvergunning moeten zo snel mogelijk worden verplaatst naar elders, vinden VVD, CDA, SGP en Gemeentebelang. En nieuwe ‘veilige landers’ moeten hier worden geweerd. 

Op initiatief van de VVD dienen de vier partijen vanavond in de raadsvergadering een motie in waarin zij burgemeester en wethouders vragen om met spoed in gesprek te gaan met het Ministerie van Justitie en Veiligheid over de veilige landers in het azc in Harderwijk. Dit naar aanleiding van de eind vorige maand door de politie bekend gemaakte criminaliteitscijfers vanuit het asielcentrum, nadat vooral het CDA daar bij herhaling op had aangedrongen. 

  1. Politie Harderwijk vindt zwijgende verwarde vrouw langs A28 die bang is voor mannen
    PREMIUM

    Politie Harderwijk vindt zwijgende verwarde vrouw langs A28 die bang is voor mannen

    Hoe ga je om met een verwarde vrouw die langs de snelweg A28 zit, niks zegt en je niet aankijkt? Die vraag moesten twee agenten van de politie in Harderwijk gistermiddag zien te beantwoorden nadat zij zo'n melding kregen. De oplossing bleek in het vragen van snoepjes te liggen, zo geeft wijkagent Alex Braakenburg een stukje inzicht in de werkwijze. Hijzelf bleek achteraf van het verkeerde geslacht te zijn om tot de vrouw door te dringen.

Veluwe