Vier jaar geleden werden inwoners van Harderwijk in voorlichtingbijeenkomsten geïnformeerd over de komst van het asielzoekerscentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Vier jaar geleden werden inwoners van Harderwijk in voorlichtingbijeenkomsten geïnformeerd over de komst van het asielzoekerscentrum. © Ruben Schipper

Politiek: ‘Nu hard doorpakken bij criminaliteit van kansloze asielzoekers in Harderwijk’

Asielzoekers in het azc in Harderwijk die kansloos zijn voor een verblijfsvergunning moeten zo snel mogelijk worden verplaatst naar elders, vinden VVD, CDA, SGP en Gemeentebelang. En nieuwe ‘veilige landers’ moeten hier worden geweerd. 

Op initiatief van de VVD dienen de vier partijen vanavond in de raadsvergadering een motie in waarin zij burgemeester en wethouders vragen om met spoed in gesprek te gaan met het Ministerie van Justitie en Veiligheid over de veilige landers in het azc in Harderwijk. Dit naar aanleiding van de eind vorige maand door de politie bekend gemaakte criminaliteitscijfers vanuit het asielcentrum, nadat vooral het CDA daar bij herhaling op had aangedrongen. 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Veluwe