Volledig scherm
Artiest Jeangu Macrooy treedt op tijdens de popronde.

Popronde Nederland in centrum Harderwijk

HARDERWIJK - Het grootste rondreizende festival van Nederland komt zondag 16 oktober naar Harderwijk. Popronde Nederland, heet het.

Met 26 optredens van popmuzikanten op twaalf plekken in het centrum. Mooi meegenomen voor liefhebbers: de toegang is gratis.

Het 22 jaar oude festival komt voor het eerst naar Harderwijk. De artiesten maken een toernee door Nederland die op donderdag 15 september is begonnen en die duurt tot zaterdag 26 november. Verdeeld over veertig steden spelen in totaal 138 bands, singer-songwriters, rappers en producers. Het festival is een muzikale impuls voor Harderwijk en de regio, vindt Simeon Pranger, coördinator en initiatiefnemer van Popronde Harderwijk. ,,Vanuit mijn werk als programmeur voor Estrado en de Catharinakapel ben ik veel bezig met de muziekmarkt in Harderwijk. De Popronde is een flinke stap voorwaarts waar we erg trots op mogen zijn."

3voor12
Met mediapartners als 3FM, OOR en 3voor12 is dit een evenement dat ook nationaal onder het vergrootglas ligt. Samen met Ralf Leemeijer (Veluwe FM) en Brechtje Bergman (Herman Brood Academie) heeft Pranger de organisatie van het evenement op zich genomen.

Locaties
De muzikanten treden onder meer op bij de Vischpoort, Sir Jack, Catharinakapel, Walhalla, op de Markt en in Estrado.

De optredens vinden plaats tussen 13 en 21.15 uur.
Vanaf 22 uur wordt het feest doorgezet in de concertzaal van Estrado.
Met optredens van onder anderen Electric Company, Karel J. Schepers, Pitou, Jeangu Macrooy, AAPNOOTMIES, Disci X Lerrie, Magnetic Spacemen, PALMSY, Roelie Vuitton, David Benjamin, La Corneille, Money & The Man, The Overslept, Mooon, The MOTTO.

Veluwe