Een landelijke primeur in Harderwijk: een drugsdealer moet 5000 euro betalen na herhaaldelijk in de fout te zijn gegaan met de handel van coke en GHB.
Volledig scherm
PREMIUM
Een landelijke primeur in Harderwijk: een drugsdealer moet 5000 euro betalen na herhaaldelijk in de fout te zijn gegaan met de handel van coke en GHB. © Getty Images/iStockphoto

Primeur in strijd tegen drugsoverlast: straatdealer uit Harderwijk moet duizenden euro’s dwangsom betalen

Voor het eerst heeft een rechter beslist dat een drugsdealer een dwangsom moet betalen. Ermelo heeft een landelijke primeur. Het gaat om een dealer die 5.000 euro moet neertellen vanwege het herhaaldelijk dealen van cocaïne en de drug GHB.

  1. Raad van State tikt onderwijsinspectie op de vingers
over predikaat zeer zwakke Islamitische basisschool in Harderwijk
    PREMIUM

    Raad van State tikt onderwijs­in­spec­tie op de vingers over predikaat zeer zwakke Islamiti­sche basis­school in Harderwijk

    Het schoolbestuur van de islamitische basisschool Al Islaah in Harderwijk klaagt terecht over de onderwijsinspectie die de Harderwijkse school in 2018 op de lijst van zeer zwakke scholen zette. De Raad van State verklaarde vandaag het hoger beroep van het in Amsterdam gevestigde schoolbestuur El-Amal gegrond. De Raad van State vindt dat de inspectie het onderzoek naar de onderwijskwaliteit niet goed heeft uitgevoerd.

Veluwe