Volledig scherm
PREMIUM
Langs het Veluwemeer op bedrijventerrein Lorentz in Harderwijk komen drie windmolens, de vraag is nog even hoe hoog ze kunnen worden. © ANP

Primeur voor Harderwijk: gemeente gaat als eerste zelf windmolens bouwen en beheren

De gemeente Harderwijk gaat, als eerste gemeente in Nederland, zelf twee windmolens bouwen om duurzame energie op te wekken. De windturbines komen te staan op bedrijventerrein Lorentz.

De twee windmolens worden onderdeel van een parkje van drie windturbines op bedrijventerrein Lorentz. De derde komt te staan op het terrein van de rioolwaterzuivering van het Waterschap Veluwe.

  1. Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Proef voor meer inentingen Noord Veluwe: Vaccinatie gemist? Haal hem dan alsnog!

    Je vaccinatie halen die je beschermt tegen infectieziekten? Dat kan je maar beter wél doen. Hoewel stafarts jeugdgezondheid Marjolein van der Laan van GGD Noord- en Oost-Gelderland ieders keuze respecteert, hoopt ze toch de vaccinatiegraad in haar werkgebied te verhogen. Een proef in zes gemeenten op de Noord Veluwe is een van de maatregelen. Van der Laan: ,,Alle jongeren die zijn opgeroepen voor de meningokokkenvaccinatie, krijgen de mogelijkheid andere gemiste vaccinaties alsnog te krijgen.”

Veluwe