Langs het Veluwemeer op bedrijventerrein Lorentz in Harderwijk komen drie windmolens, de vraag is nog even hoe hoog ze kunnen worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Langs het Veluwemeer op bedrijventerrein Lorentz in Harderwijk komen drie windmolens, de vraag is nog even hoe hoog ze kunnen worden. © ANP

Primeur voor Harderwijk: gemeente gaat als eerste zelf windmolens bouwen en beheren

De gemeente Harderwijk gaat, als eerste gemeente in Nederland, zelf twee windmolens bouwen om duurzame energie op te wekken. De windturbines komen te staan op bedrijventerrein Lorentz.

De twee windmolens worden onderdeel van een parkje van drie windturbines op bedrijventerrein Lorentz. De derde komt te staan op het terrein van de rioolwaterzuivering van het Waterschap Veluwe.

  1. St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehandelingen zoveel mogelijk in Lelystad
    PREMIUM

    St Jansdal naar het nieuwe normaal: dagbehande­lin­gen zoveel mogelijk in Lelystad

    De ziekenhuiszorg snel weer terug naar het kwantitatieve niveau van het pre-coronatijdperk? Een illusie. Althans, zeker zolang er geen vaccin is. Bestuursvoorzitter Relinde Weil van ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk en Lelystad schudt haar hoofd. ,,Alleen de anderhalve meter maatregel maakt al dat de ziekenhuiszorg anders is. Al is het maar dat er minder patiënten in de wachtkamer terecht kunnen.”

Veluwe