Problemen St Jansdal waren net op tijd voorbij: ‘Anders moesten we het ziekenhuis ontruimen’

videoNet op tijd sprong het licht weer aan in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk. Als de grote stroomstoring van vanmorgen iets langer had geduurd, zou de ontruiming zijn opgestart. Zover kwam het net niet. Rond tien uur kwamen wel tientallen mensen verward en opgelucht het gebouw uit. ,,Ineens was alles donker.’’ Alle locaties van St Jansdal kampen met problemen.

2 reacties

  • P Toussaint

    1 jaar geleden
    St Jansdal was niet de enige. In groot deel van Harderwijk was er een stroomdip. Net niet helemaal stroomloos Ook het lokale kabelbedrijf (CAI) werd getroffen. Ook daar kwamen de noodagregaten niet in werking. Stroom is dus niet helemaal weggeweest maar voldoende om grote afnemers uit te schakelen en noodstroomvoorziening niet automatisch te laten starten. Da's gewoon pure pech. Het is nu aan de NUON of Lander om de dip te verklaren lijkt me.
  • F. Post

    1 jaar geleden
    Allereerst schande dat dit zo'n beetje elke vijf jaar gebeurt. Nog erger dat de nood aggregaten niet opstarten. En dat anno 2021- 2022 we gaan naar Mars maar dit lukt niet. Wat vaker oefenen of toch maar weer diesel aggregaten neerzetten.