Volledig scherm
De pumpbaan, zoals de in Drielanden moet komen © Gemeente Harderwijk

Pumpbaan voor Drielanden winnend Stadsidee Harderwijk

Met 583 van de bijna 2000 uitgebrachte stemmen is het idee voor een Pumptrack in Drielanden gekozen tot het Stadsidee van 2019. 

Het initiatief voor een Pumptrack komt van vier jongens uit Drielanden. Ze willen een circuit met bochten, heuvels en technische elementen in het terrein, waarop kinderen met een BMX-fiets, skateboard of step kunnen racen. Pompend fietsen, is de basis achter de naam Pumptrack.

Het toegezegde bedrag van 45.000 euro is voor de aanleg beschikbaar. De kinderen gaan nu met de gemeente Harderwijk in gesprek over hoe de fietsbaan er moet uitzien. Het is de bedoeling dat de fietsbaan wordt aangelegd bij het nieuwe Crescentpark, dat bijna klaar is.

Van 12 juni tot en met 5 juli konden inwoners van de gemeente Harderwijk via de website samenkleurenwedestad.nl kiezen uit elf ingestuurde Stadsideeën, allemaal bedoeld om de buurt, wijk of stad mooier en leefbaarder te maken.

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe