Buurtbewoners, onder wie André Kampman (links), op de plek waar de Luttekepoort in cortenstaal wordt herbouwd. Op de straat is met krijt aangegeven waar ongeveer de hoek van de toren komt.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbewoners, onder wie André Kampman (links), op de plek waar de Luttekepoort in cortenstaal wordt herbouwd. Op de straat is met krijt aangegeven waar ongeveer de hoek van de toren komt. © Ruben Schipper

Raad Harderwijk heeft grote twijfels over herbouw van Luttekepoort: oud-stadsarchitect ontvouwt alternatief

POLLDe herbouw van de Luttekepoort in Harderwijk is nog allerminst zeker.  De politiek deinst er voor terug om de benodigde 1,9 miljoen euro uit de gemeentekas te betalen. Omwonenden maakten gisteravond duidelijk niets te voelen voor de ‘stalen kolos van zeven verdiepingen’.

2 reacties

  • F. Post

    1 jaar geleden
    Veel te smal straatje gaat voor vrachtverkeer alleen maar problemen geven. En een grote geld verspilling of heeft Harderwijk geld genoeg. 🤔
  • roel Pan

    1 jaar geleden
    Prima idee van Ad Kramer/Marte Röling om de brede strook tussen Wereldwinkel en Smeepoortstraat te benutten voor een kunstwerk annex fotowand annex wat dan ook. Ruimte genoeg waarbij niemand wordt gehinderd en waarschijnlijk voor een fractie van de kosten van de beoogde roestige toren.