Volledig scherm
In 2011 werd de raadszaal opnieuw ingericht door interieurarchitect Caroline Molenaar. Foto uit het archief. © Ruben Schipper

Raadszaal Harderwijk heeft opknapbeurt nodig

Voor een nieuw discussiesysteem, het herstellen van het meubilair en een opknapbeurt voor de vloer in de raadszaal wil de gemeente Harderwijk bijna 50.000 euro uittrekken. 

Het systeem waarmee het publiek en mensen thuis de discussies in de raadszaal kunnen horen en zien, is kapot. Er wordt nu gewerkt met een tijdelijke oplossing, maar vervanging van het systeem en de software is nodig. De verwachting is dat dat een kleine 30.000 euro kost. 

Behalve dat systeem, zijn ook de banken waar de gemeenteleden in zitten, aan een opknapbeurt toe. De bekleding en het meubilair zelf moet vervangen worden. De raadsleden zouden het liefst ook iets comfortabelere zitplekken krijgen, gaven ze tijdens de raadsvergadering aan. Als laatste punt moet ook de vloer in de zaal geschuurd en opnieuw behandeld worden. De verwachte kosten voor alle reparaties komen uit op 47.500 euro, wat uit het budget voor de huisvestingskosten moet komen. 

De gemeenteraadsleden zien het liefst dat er een klankbordgroep in het leven wordt geroepen om een goed afgewogen keuze te maken. Fractievoorzitter van D66 Martijn Pijnenburg waarschuwde wel dat het project rondom de reparaties geen ‘Poolse Landdag’ moet worden. 

Wanneer het onderhoud aan de raadszaal kan beginnen, is nog niet bekend. 

  1. Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrijking’, over de rug van het milieu
    PREMIUM

    Waarom is fraude met biodiesel erg? Het is ‘stuitende zelfverrij­king’, over de rug van het milieu

    ‘De Veluwse Vetkoning’ Cees B. werd vorig jaar door zakenblad Quote nog neergezet als een van de vijfhonderd rijkste mensen van Nederland (met een geschat vermogen van 130 miljoen euro). Maar justitie stelt dat de ondernemer (51) uit Harderwijk een flink deel van dat vermogen bij elkaar heeft geharkt ten koste van het milieu. En zijn Kamper vet- en biodieselimperium? Dat staat op omvallen.

Veluwe