Het Dolfinarium in Harderwijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Dolfinarium in Harderwijk. © Foto Freddy Schinkel

Rechter houdt snelle verhuizing dolfijnen naar China tegen, Dolfinarium reageert: ‘Gooit onze plannen niet in de war’

De verhuizing van acht dolfijnen, twee walrussen en twee zeeleeuwen van het Dolfinarium in Harderwijk naar een attractiepark in China kan voorlopig niet doorgaan. Dit heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam besloten.

12 reacties

 • Ger Pol

  6 maanden geleden
  De beste stuur lui staan altiet aan aan de wal :)
 • Berjan Visch

  6 maanden geleden
  Deze zelfde organisaties zorgen er zelf voor dat het dolfinarium dieren moet verhuizen. Als je het dolfinarium wil sluiten dan kan je alle dierentuinen wel sluiten en het houden van de meeste huisdieren ook verbieden. Dan is zelfs een goudvis in een vijver zielig. Kansloos weer allemaal..
 • Ine Van Dijk

  6 maanden geleden
  Niks mondje dicht mw knecht,dolfinarium heeft van de visitatiecommissie al een flinke tik op de vingers gekregen daar er niet voldoende werd gedaan aan het dierenwelzijn ,dus niks mondje dicht,dierenwelzijnsorganisaties weten heel goed waar ze over praten, hoop op rechters die het beste met de dieren voorhebben
 • Ine Van Dijk

  6 maanden geleden
  Tekenend voor het dolfinarium hoeveel ze van hun dieren houden he? Door ze naar een land te verplaatsen waar ze het dierenwelzijn niet zo nauw nemen en waar deze dieren nog harder moeten werken,en door hoepeltjes moeten springen en nog meer achterlijke kunstjes ter vermaak van mensen,dat je dat al wil zien zegt al veel over mensen,hoop dat ze voor deze dieren een goede plek vinden waar ze vrij zijn en toch verzorgd worden zoals op de Antillen,en het dolfinarium,sluiten die tent meteen
 • A de Fries

  6 maanden geleden
  Geef die beesten een spuitje en sluit het Dolfinarium
 1. Legendarisch popprogramma Countdown komt opnieuw tot leven: ‘Dj’s werden zelf sterren’
  PREMIUM
  met video
  2

  Legenda­risch popprogram­ma Countdown komt opnieuw tot leven: ‘Dj’s werden zelf sterren’

  Van Mick Jagger en Paul McCartney tot Whitney Houston, Madonna en David Bowie; ze traden allemaal op bij Veronica’s Countdown. Jan Douwe Kroeske uit Harderwijk kocht de archieven van het poppogramma en digitaliseerde vijfduizend uur aan beeldmateriaal. Het topje van de ijsberg zit in een tweedelige documentaire die deze maand te zien is bij NPO2 Extra. Wat maakte Countdown zo onweerstaanbaar?
 2. Dit Kamerlid is luis in de pels van het Dolfinarium: 
‘Minister moet veel strenger zijn voor deze recidivist’
  PREMIUM
  5

  Dit Kamerlid is luis in de pels van het Dolfinari­um: ‘Minister moet veel strenger zijn voor deze recidivist’

  Jarenlang was de Partij voor de Dieren (PvdD) een roepende in de woestijn. Haar aanhoudende kritiek op het Dolfinarium in Harderwijk werd nauwelijks serieus genomen in politiek Den Haag. Maar tijden zijn veranderd. Het zeezoogdierenpark ligt onder een vergrootglas en heeft van de minister te horen gekregen dat het roer radicaal om moet. ,,Het Dolfinarium heeft zijn beste tijd gehad’’, zegt PvdD-Kamerlid Frank Wassenberg.

Veluwe