Het protocol voor thuisisolatie van patienten besmet met het coronavirus Covid-19 uitgegeven door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). ANP ROB ENGELAAR
Volledig scherm
Het protocol voor thuisisolatie van patienten besmet met het coronavirus Covid-19 uitgegeven door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). ANP ROB ENGELAAR © ANP

Recordaantal nieuwe coronabesmettingen in Noord-en Oost-Gelderland

Het aantal met corona besmette inwoners in Noord- en Oost-Gelderland is met 17 personen toegenomen, dat laat de GGD Noord- en Oost-Gelderland weten. Niet eerder steeg in een tijdsbestek van 24 uur het aantal nieuwe besmettingen in dit deel van het land zo hard.

Lees alles over het coronavirus in ons dossier.

De nieuwe besmettingen komen voor in de volgende gemeenten: Ermelo (3x), Epe (3x), Heerde (3x), Apeldoorn, (2x), Harderwijk (2x), Nunspeet (1x), Oldebroek (1x), Oude IJsselstreek (1x) en Putten (1x).

GGD Noord- en Oost-Gelderland maakte gisteren bekend dat er zeven nieuwe besmettingen bij waren gekomen, dat aantal was toen ook al goed voor een record.

Het totaal aantal besmette inwoners in Noord- en Oost-Gelderland ligt volgens de meest actuele cijfers op 43 personen. Één persoon overleed aan het coronavirus, zo werd gisteren bekend.

  1. Bezoekuurtje verpleeghuis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’
    PREMIUM

    Bezoekuur­tje verpleeg­huis betekent de wereld voor vader en dochter in Harderwijk: ‘we kunnen weer echt dingen delen’

    Mooi, bijzonder en emotioneel. Zo noemt Magda Olofsen het weerzien met haar vader Gerrit van Panhuis (84) in verpleeghuis Boerhaavehof in Harderwijk. Zij is een van de gelukkigen die ‘profiteert’ van een eerste summiere versoepeling van de maatregelen van Zorggroep Noordwest Veluwe, waarbij bewoners een uurtje per week een dierbare in levende lijve mogen ontmoeten.

Veluwe