Rolstoeler Ralph (onder)zoekt de mogelijkheden in Harderwijk

videoEen onneembare stoeprand naast de invalidenparkeerplek, een parkeerplaats op een hellend vlak en een invalidentoilet op een voor rolstoelers verder niet aantrekkelijk Strandeiland. Dat kan ook anders, denkt Ralph Stoové, rolstoeler sinds juni. En dus ging hij op pad. Met al meteen een succesje.

De 38-jarige Harderwijker is zoals hij het zelf noemt ‘nog vrij nieuw in rollend Nederland’, maar des te beter ziet hij dat het rolstoelers en scootmobielers soms wel erg lastig wordt gemaakt. Juist op plekken waar ogenschijnlijk wel degelijk is nagedacht over voorzieningen voor mensen die zijn aangewezen op een rolstoel, klopt het niet altijd. 

  1. OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksafspraak met 14-jarig meisje door fout
    PREMIUM
    VIDEO

    OM blunderde in zaak Jasper L. uit Harderwijk: vrijspraak van seksaf­spraak met 14-jarig meisje door fout

    Het Openbaar Ministerie heeft geblunderd in de rechtszaak tegen Jasper L. uit Harderwijk. Het Openbaar Ministerie gebruikte in de tenlastlegging een oud wetsartikel, waardoor de 61-jarige Harderwijker kon worden vrijgesproken van een seksafspraak met een minderjarig meisje. Programmamaker Alberto Stegeman reageert onthutst op de fout. ,,Ik was wel geschokt daarover.’’

Veluwe