Volledig scherm
PREMIUM
Ralph Stoové is blij dat rolstoelers en visueel gehandicapten worden betrokken bij het verbeteren van de toegankelijkheid. © Stefan Verkerk

Rolstoeler Stoové helpt Harderwijk over de drempel

Een blije Ralph Stoové vertrok deze week op zijn rolstoel uit het Harderwijkse stadhuis. Mede door zijn toedoen gaat de gemeente samen met fysiek en visueel gehandicapten aan de slag met het wegwerken van obstakels en bij nieuwbouw. Het eerste succesje is al meteen binnen. 

Nadat Stoové vorig jaar al aan de bel had getrokken over het ontbreken van toiletten voor rolstoelers en mensen met maagproblemen die 24/7 toegankelijk zijn, demonstreerde hij deze zomer dat er nogal wat hindernissen zijn voor gehandicapten. 

  1. Beveiligster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderenzorg, met dank aan oma
    PREMIUM

    Beveilig­ster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderen­zorg, met dank aan oma

    Van het in toom houden van opdringerige hooligans in de Amsterdam Arena, naar het bijstaan van dementerende senioren. Het is nogal een carrière-switch die Claudia Hoksberg (33) uit Harderwijk onlangs nam. Ze is een van de 174 gastheren en -dames die Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft kunnen inlijven dankzij extra overheidsgeld. Hun taken zijn tweeledig: het werk van verplegend personeel verlichten en het leven van de bewoners veraangenamen.

Veluwe