Rondleidingen langs het plafond van de Grote Kerk in Harderwijk zijn uniek

videoNooit eerder was het publiek zo dichtbij de plafondschilderingen op 27 meter hoogte in de Grote Kerk van Harderwijk als tijdens de rondleidingen die sinds medio maart worden gegeven langs het restauratiewerk.

De nieuwsgierige deelnemers aan de rondleiding zwaaien met hun telefoontoestellen en iPads langs de eeuwenoude schilderingen, alsof ze hun pasgeboren kleinkind bewonderen. Ze willen alles vastleggen, geen detail willen ze missen. Het is een buitenkans, want bijna nooit krijgt publiek de kans om zo dicht op de antieke schilderingen te kijken. Normaal zitten de kijkers minstens 25 meter lager, in de kerkbanken.

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe