Volledig scherm
Onder veel belangstelling wordt de opbrengst bekend gemaakt © Elske Hazenberg

SamenLoop voor Hoop Harderwijk levert KWF 86.000,- euro op

Tijdens de derde editie van SamenLoop voor Hoop Harderwijk is 86.043,86 euro opgehaald voor KWF. In de strijd tegen kanker liepen 493 deelnemers mee in de 24-uurswandelestafette op de Stille Wei. 

De opbrengst komt ten goede van KWF Kankerbestrijding. Een deel van het gaat geld naar lokale projecten die helpen kanker te voorkomen, of waarmee (ex)-kankerpatiënten en hun naasten worden ondersteund. Eén van die lokale initiatieven is ‘hand- en voetmassages tijdens chemotherapie’. Met 418 van de 557 stemmen tijdens het SamenLoop weekend zijn ze overduidelijk de publieksfavoriet. Het initiatief ontvangt  500,- euro bovenop de financiering van KWF.

Optredens

Naast de wandelestafette was er van alles te doen voor de bezoekers. Op zaterdag was er heel sportprogramma, met onder andere een stormbaan op het Strandeiland. Op de Stille Wei waren onder meer optredens van Tim Smit, Xenia en The Riff. 

 Vooral de kaarsenceremonie maakte veel indruk bij bezoekers en deelnemers. Hierbij werden alle verkochte kaarsenzakken met een brandende kaars en een persoonlijke boodschap ter ere van (ex-)kankerpatiënten langs de route gezet. Bijna 40 ‘eregasten’, mensen die kanker hebben of de ziekte hebben gehad, beleefden een speciaal verwenprogramma. De speciale Kinderloop op zaterdagmiddag, waarbij ook Sam de Beer en Clown Ziezo meeliepen, leverde 5.193,00 euro op.

Belangrijke onderzoeken

KWF Kankerbestrijding directeur Johan van de Gronden: ,,Ik wil iedereen die de SamenLoop voor Hoop Harderwijk organiseerde, die deelnam, die hielp en die het evenement bezocht ontzettend bedanken voor deze prachtige opbrengst. Hiermee zullen we belangrijke onderzoeken financieren die moeten leiden tot minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.”

Of er een vierde editie komt van de SamenLoop voor Hoop Harderwijk is niet bekend. Afgesproken is dat medio 2020 wordt bekeken of er voldoende belangstelling is om in de toekomst weer een SamenLoop voor Hoop te organiseren. De opbrengt van dit jaar kan door donaties achteraf nog oplopen.

  1. Ex verongelukte Chiara (22) uit Ermelo aanvaardt boete na snelwegdrama in Duitsland
    PREMIUM
    VIDEO

    Ex verongeluk­te Chiara (22) uit Ermelo aanvaardt boete na snelwegdra­ma in Duitsland

    Boubkar A. uit Nunspeet heeft ingestemd met een schikking van het Duitse Openbaar Ministerie voor het betalen van een boete van 4800 euro voor het rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed van alcohol en drugs in de nacht van 13 op 14 april. De Nunspeter was die nacht betrokken bij het snelwegdrama op de A31 bij Bad Bentheim, waarbij de 22-jarige Chiara van Zeijderveld uit Ermelo om het leven kwam.

Veluwe