Volledig scherm
PREMIUM
Containers worden in elk geval niet toegestaan in het landschap van het buitengebied van Hierden. © Google maps

Schuilstal mag in buitengebied Hierden, maar je moet 'm (bijna) niet kunnen zien

Paarden, schapen en koeien moeten bij slecht weer overdekt kunnen schuilen in het buitengebied van Hierden. Maar in het open landschap mogen schuilstallen en ook paardenbakken niet opvallen. Gemeente Harderwijk stelt voorwaarden om verrommeling tegen te gaan. Dat geldt ook voor paardenbakken

Begin vorig jaar moesten zo'n honderd perceeleigenaren de schuilgelegenheden voor hun paarden, koeien en ander vee nog verwijderen. Enkelen kregen al een dwangsom opgelegd. Na protesten van onder andere Gemeentebelang en vanuit het gebied schortte de gemeente de zaak op. Met nieuwe ‘beleidsregels’ zoekt de gemeente nu een middenweg tussen dierenwelzijn en ruimtelijke kwaliteit. 

  1. Witte maskers en rasta-haar: mogelijk verband woningovervallen Ermelo, Hierden en Vierhouten

    Witte maskers en ras­ta-haar: mogelijk verband woningover­val­len Ermelo, Hierden en Vierhouten

    De overval op een woning aan de Julianalaan in Ermelo op zaterdag 8 februari heeft mogelijk verband met eerdere overvallen in Hierden op 23 januari en Vierhouten in maart vorig jaar. Daarom roept de politie nogmaals getuigen van deze drie woningovervallen op zich te melden. Op basis van het onderzoek tot dusver denkt de recherche dat het om jonge mannen gaat, één van hen heeft vermoedelijk opvallend halflang rasta-haar.

Veluwe