Volledig scherm
Hier wil de gemeente een eind aan maken door aan de andere kant van het station een stallingsplek voor scooters aan te leggen. © Teake Dijkstra

Scooters moeten weer verhuizen bij station Harderwijk

Scooteraars die in Harderwijk op de trein stappen kunnen hun tweewieler volgend jaar neerzetten op een nieuwe parkeerplek. De scooters staan nu nogal in de weg bij de fietsenstalling aan de zuidzijde van het station. 

De gemeente gaat een stalling specifiek voor scooters maken nabij de keerlus aan het eind van de Weiburglaan aan de noordkant van het station. Het terreintje komt naast de carrousel van de Keobikes. De scooters staan dan nog min of meer in het zicht van de mensen in de bewaakte fietsenstalling. 

Volledig scherm
Voor de scooters wordt een nieuwe parkeerplek gemaakt naast de carroussel voor de Keobikes. © Teake Dijkstra

De huidige fietsenstallingen aan beide zijden van het spoor bij het NS-station zijn niet geschikt voor de scooters. In de overdekte bewaakte stalling is ruimte voor slechts twaalf scooters sinds het aantal ov-fietsen dat hier moet staan begin dit jaar is uitgebreid. 

Parkeerverbod

Aanvankelijk waren er mensen die hun scooter neerzetten bij het muurtje voor de ingang van de fietsenstalling. Vervolgens kwamen daar ook gewone fietsen bij te staan. De gemeente maakte daar een einde aan met een parkeerverbod. Scooteraars werden verwezen naar de onbewaakte fietsenstalling aan de zuidzijde van het station. 

Maar die plek is niet geschikt; de scooters werden in een rij langs het fietspad neergezet. In eerste instantie werd gezocht naar een oplossing op die locatie en dat zou in september gebeuren. Dat is niet gelukt.

Met enige regelmaat worden wel ‘opschoonacties’ uitgevoerd waarbij fietsen die te lang buiten de fietsklemmen staan worden verwijderd. 

  1. Boetes dreigen voor oma en moeder uit Harderwijk na waarschuwing voor ‘pedofiel’
    PREMIUM

    Boetes dreigen voor oma en moeder uit Harderwijk na waarschu­wing voor ‘pedofiel’

    Wat weegt zwaarder: zorg om veiligheid van kleinkinderen of de plicht als hulpverlener tegenover derden te zwijgen over je cliënten? Voor Reina van Loo (61) uit Harderwijk is het duidelijk het eerste. Of de politierechter er in haar geval ook zo over denkt, is zeer de vraag. Het Openbaar Ministerie wil in ieder geval dat ze (alsnog) een boete van 400 euro krijgt voor het schenden van haar beroepsgeheim.

Veluwe