Volledig scherm
Aan de Parkweg is een begin gemaakt met de aanleg van de skeelerbaan. © Teake Dijkstra

Skeelerbaan Harderwijk krijgt vorm

Skeeleraars in Harderwijk kunnen de wieltjes uit het vet halen; aan de Parkweg is een begin gemaakt met de aanleg van de skeelerbaan. De geasfalteerde baan van 200 meter is straks voor iedereen beschikbaar.

Schaats- en skeelervereniging Viking in Harderwijk reageerde eerder al opgetogen op het besluit van de gemeente om op het evenemententerrein aan de Parkweg een skeelerbaan aan te leggen. 

Het aanvankelijke idee van Viking en ijsclub Vol Moed om de huidige ijsbaan nabij het Wolderwijd zo te maken dat er in de zomer zou kunnen worden geskeelerd, was gestrand. 

Volledig scherm
De vorm van de baan is uitgegraven. © Teake Dijkstra

De vorm van de skeelerbaan is inmiddels uitgegraven in het grasgedeelte ter hoogte van het parkeerterrein en de ingang van de sportvelden van voetbalvereniging Zwart-Wit’63. 

Festival en kermis

De baan van 200 meter wordt voorzien van groen asfalt om niet al te zeer op te vallen en komt gewoon vlak te liggen. Het terrein moet ook beschikbaar blijven voor evenementen als Festival Kleurrijk, het huttenfeest, de kermis en zoals onlangs het circus. 

Er komen verder geen extra voorzieningen voor de skeelerbaan en er komt geen hek omheen te staan. Iedereen kan er gaan skeeleren. Skeelerclub Viking denkt de baan goed te kunnen gebruiken om jongeren de sport bij te brengen en om zo weer meer leden te krijgen. 

Pupillenveld

Tegelijk met de aanleg van de skeelerbaan wordt ook gewerkt op het terrein van Zwart-Wit’63. De voetbalclub krijgt een zogenoemd 8 tegen 8-veld, bestemd voor de jongste jeugd en als inloopveld.

Volledig scherm
Op het terrein van Zwart-Wit wordt een nieuw 8x8 veld aangelegd. © Teake Dijkstra

Het nieuwe pupillenveld komt tussen kantine en het nieuw aangelegde Sypelpad. 

De aanleg van de skeelerbaan kost 50.000, het pupillenveld 217.800 euro. Zwart-Wit’63 betaalt 5337 euro huur per jaar voor het extra veld. 

  1. Kerstbomenverkoop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’
    PREMIUM
    Poll

    Kerstbomen­ver­koop piekt dit weekend: ‘Gelukkig krijgen we geen witte kerst’

    Dág Sinterklaasje, welkom kerstboom: deze week komt de verkoop flink op gang. Het zijn de weken waarin een bedrijf als Tuinland met vestigingen in Zwolle en Wilp zo’n 25 procent van zijn jaaromzet draait. ,,Gelukkig krijgen we geen sneeuw, want dan scheelt ons dat enorm. Dan verkopen we minder bomen”, zegt André Eshuis, die zich namens het bedrijf met de verkoop van de kerstbomen bezighoudt.

Veluwe