Tussen de Vissershaven (voorgrond) en de oude Lelyhaven wordt de Jottergracht gegraven. Allerlei veiligheidsmaatregelen moeten ervoor zorgen dat de in 2015 in de bodem gestopte asbest niet gaat dwarrelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tussen de Vissershaven (voorgrond) en de oude Lelyhaven wordt de Jottergracht gegraven. Allerlei veiligheidsmaatregelen moeten ervoor zorgen dat de in 2015 in de bodem gestopte asbest niet gaat dwarrelen. © Ruben Schipper Fotografie

Ski-piste houdt asbest in de Harderwijkse bodem

Om eventuele verspreiding van asbest te voorkomen zijn en worden bij het uitgraven van de nieuwe gracht in het Waterfront van Harderwijk uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen. Afdekzeilen en waterbakjes moeten ervoor zorgen dat er geen asbestdeeltjes in de lucht gaan dwarrelen.

Met witte heuveltjes en oranje afzetgaas doet het werkterrein tussen de Vissershaven en de oude Lelyhaven enigszins denken aan een ski-piste. Het gaat hier echter niet om sneeuw, maar om afdekzeil op zand. Toch is de functie van het afzetgaas wel dezelfde, namelijk mensen tegenhouden voor de veiligheid. 

Veluwe