Volledig scherm
Het ongeluk in Harderwijk © Alfred Ruitenga

Slachtoffer dodelijk ongeluk Harderwijk was vader van twee jonge kinderen

updateIn Harderwijk wordt met een mengeling van verdriet en verontwaardiging gesproken over het ongeluk van maandagavond waarbij de Remco Adringa om het leven kwam. De jonge automobilist die hem aanreed moet wel bijna honderd hebben gereden, is de veronderstelling van velen.

Het slachtoffer is de 35-jarige Remco Andringa, echtgenoot en vader van twee jonge kinderen. Ter hoogte van de Van Maerlantlaan stak hij net na half zeven op zijn fiets de Hoofdweg over.  Van rechts kwam de auto met hoge snelheid aanrijden. De remsporen zijn zo'n vijftig meter lang.

Hoe snel de auto heeft gereden wordt nog onderzocht, maar bij remproeven die de politie maandagavond uitvoerde werd zo'n lang remspoor niet gehaald. De politie doet verder onderzoek om te kunnen bepalen wat de jonge automobilist ten laste kan worden gelegd. ,,Dat ligt ook aan de uitkomsten van het onderzoek'', aldus een woordvoerder van de politie. De jongeman zit vast en wordt binnen drie dagen voorgeleid aan de rechtercommissaris. 

Racebaan

Aanwonenden van de Hoofdweg zeggen dat de Hoofdweg soms een racebaan is. Overdag valt het mee omdat het dan druk is. Maar op de rustige momenten zijn er auto's die voorbij scheuren op het rechte stuk tussen twee rotondes. De bewoners hebben bij de gemeente al gepleit voor een rotonde, maar zij kregen te horen dat dat niet kan omdat het te dicht bij de spoorwegovergang zou zijn. 

Triest

Volgens de gemeente is dat niet aan de orde. Loco-burgemeester Pieter Teeninga betreurt het gevolg van het verkeersongeluk. ,,We leven mee met de nabestaanden en wensen hen sterkte in deze moeilijke tijd.'' Maar de T-kruising is op grond van de ongevalscijfers geen gevaarlijke locatie. De situatie wordt mogelijk opnieuw bekeken als het onderzoek van de politie daar aanleiding toe geeft, stelt de gemeente in een verklaring.

Remco Andringa was juist sinds 1 augustus als chef-kok mede-eigenaar van Bistro Mama's Vollen Pot, in de Vijhestraat in Harderwijk. Op Facebook schrijft zijn compagnon Marcel den Besten: 'Wat begon als een droom die uitkwam, veranderde na slechts 6 dagen in een vreselijke nachtmerrie.'

Veluwe