Volledig scherm

Slachtoffer overval (84) langer in ziekenhuis

HARDERWIJK - De 84-jarige Harderwijker die in de nacht van zaterdag op zondag is overvallen in zijn woning aan de Mecklenburglaan moet voorlopig nog in het ziekenhuis blijven.

De man is ernstig mishandeld, maar verkeert niet in levensgevaar, meldt politiewoordvoerster Esther Naber.

Ooggetuigen
De politie is op zoek naar ooggetuigen en hoopt dat er ook tips binnenkomen over een geel geldkistje dat de daders hebben meegenomen. ,,Mogelijk is het leeggeroofd en daarna ergens achtergelaten,'' aldus Naber.

Signalement
Een signalement van de twee daders wordt vooralsnog niet vrijgegeven. Het slachtoffer moet daarvoor eerst nog uitgebreider worden gehoord.

Hard geslagen
De man werd 's nachts overrompeld. Dat was ergens tussen 03 en 04 uur. Hij heeft niet zelf de deur opengedaan, maar de daders zijn met geweld het huis binnen gedrongen. Ze hebben hem onder meer hard geslagen.

Of de mannen naar sieraden hebben gezocht, kan Naber niet bevestigen. ,,Maar dat is voor de meeste inbrekers het meest interessant.''

Dinsdag maakt Omroep Gelderland op locatie beelden voor het opsporingsprogramma Bureau GLD dat woensdagavond wordt uitgezonden. Daarin vraagt de politie gericht om informatie.

Veluwe