Volledig scherm
Tot eind 2016 werden bruinvissen opgelapt in het opvangcentrum in Harderwijk.

SOS Dolfijn niet naar Anna Paulowna: zoektocht naar nieuwe locatie gaat door

SOS Dolfijn verhuist niet naar Anna Paulowna, in de kop van Noord-Holland. Het is niet gelukt om voldoende financiële middelen bij elkaar te sprokkelen, zo laat de stichting weten. De zoektocht naar een nieuwe locatie wordt echter voortgezet. 

Tot eind 2016 werkte SOS Dolfijn samen met het Dolfinarium in Harderwijk. De stichting beschikte over een eigen opvangcentrum, waar gestrande walvisachtigen - voornamelijk bruinvissen - werden ondergebracht en opgelapt. Aan deze samenwerking kwam een einde, toen het zeezoogdierenpark besloot de geldkraan dicht te draaien. SOS Dolfijn moest daardoor op zoek naar een nieuw onderkomen. 

Eind vorig jaar presenteerde de stichting plannen voor de bouw van een educatief walviscentrum op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Net als voorheen in Harderwijk, was het de bedoeling om op deze locatie gestrande dieren op te vangen en op te lappen. Maar er gaat dus noodgedwongen een streep door dat plan. 

Inslapen

SOS Dolfijn houdt zich nog altijd bezig met het redden van gestrande walvisachtigen. Zo konden eerder deze maand nog twee op de Waddeneilanden aangespoelde bruinvissen, weer terug naar zee worden geholpen. Toch is het feit dat SOS Dolfijn niet over een eigen opvanglocatie beschikt problematisch. Gestrande dieren moeten daardoor soms noodgedwongen worden ingeslapen. 

  1. Beveiligster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderenzorg, met dank aan oma
    PREMIUM

    Beveilig­ster Claudia (33) uit Ermelo switcht naar de ouderen­zorg, met dank aan oma

    Van het in toom houden van opdringerige hooligans in de Amsterdam Arena, naar het bijstaan van dementerende senioren. Het is nogal een carrière-switch die Claudia Hoksberg (33) uit Harderwijk onlangs nam. Ze is een van de 174 gastheren en -dames die Zorggroep Noordwest-Veluwe heeft kunnen inlijven dankzij extra overheidsgeld. Hun taken zijn tweeledig: het werk van verplegend personeel verlichten en het leven van de bewoners veraangenamen.

Veluwe