Volledig scherm
Tot eind 2016 werden bruinvissen opgelapt in het opvangcentrum in Harderwijk.

SOS Dolfijn niet naar Anna Paulowna: zoektocht naar nieuwe locatie gaat door

SOS Dolfijn verhuist niet naar Anna Paulowna, in de kop van Noord-Holland. Het is niet gelukt om voldoende financiële middelen bij elkaar te sprokkelen, zo laat de stichting weten. De zoektocht naar een nieuwe locatie wordt echter voortgezet. 

Tot eind 2016 werkte SOS Dolfijn samen met het Dolfinarium in Harderwijk. De stichting beschikte over een eigen opvangcentrum, waar gestrande walvisachtigen - voornamelijk bruinvissen - werden ondergebracht en opgelapt. Aan deze samenwerking kwam een einde, toen het zeezoogdierenpark besloot de geldkraan dicht te draaien. SOS Dolfijn moest daardoor op zoek naar een nieuw onderkomen. 

Eind vorig jaar presenteerde de stichting plannen voor de bouw van een educatief walviscentrum op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. Net als voorheen in Harderwijk, was het de bedoeling om op deze locatie gestrande dieren op te vangen en op te lappen. Maar er gaat dus noodgedwongen een streep door dat plan. 

Inslapen

SOS Dolfijn houdt zich nog altijd bezig met het redden van gestrande walvisachtigen. Zo konden eerder deze maand nog twee op de Waddeneilanden aangespoelde bruinvissen, weer terug naar zee worden geholpen. Toch is het feit dat SOS Dolfijn niet over een eigen opvanglocatie beschikt problematisch. Gestrande dieren moeten daardoor soms noodgedwongen worden ingeslapen. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Veluwe