Volledig scherm
PREMIUM
Op het terrein staan inmiddels vijftien woningen. De bruine zijn vrijstaand; in de grijze zitten twee woningen. © Teake Dijkstra

Spoedzoekers dupe van procedures rond pop-upwijk in Harderwijk

De eerste vijftien tijdelijke woningen staan klaar, het terrein is ingericht en de huurders staan te springen om de woonruimte, maar de gemeentelijke procedures rond het Struikterrein in Harderwijk zijn nog niet afgerond. 

De toekomstige huurders van de een- en tweepersoons onderkomens in de 'pop-up' wijk op het Struikterrein nabij het NS-station moeten nog onbepaalde tijd wachten op de sleutels. De gemeente is nog bezig met bezwaren van de twee bedrijven naast het terrein, VSE en Parlevliet & Van der Plas. 

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe