Volledig scherm
Ter illustratie. © Lex van Lieshout ANP XTRA

St Jansdal leent 45 miljoen voor ziekenhuizen in Harderwijk en Lelystad

Ziekenhuis St Jansdal heeft een lening gekregen om te investeren in de ziekenhuislocaties Harderwijk en Lelystad. Hierbij gaat het om een financiering door de Rabobank van 45 miljoen euro.

Het bedrag is bestemd voor de uitbreiding en renovatie van de radiologie-afdeling en Intensive Care in Harderwijk en voor de doorstart en upgrade van de ziekenhuisvoorziening in Lelystad. Ook worden de voltooide investeringen in het operatiekamercomplex en elektronisch patiëntendossier geherfinancierd.

De omzet van St Jansdal was over 2018 EUR 170 miljoen. Naar schatting van het ziekenhuis zal dit de komende jaren stijgen naar EUR 230 miljoen. St Jansdal neemt op 1 maart de besturing van ziekenhuis Lelystad over van de curator.

Arend Jan Poelarends, financieel directeur van het St Jansdal is blij met de financiering: ,,Deze ondertekening vormt een belangrijk moment voor St Jansdal. Wij willen goede zorg in de regio voor alle patiënten. Een stabiele financiële situatie is daarbij belangrijk. Fijn dat er dan een huisbankier is die vertrouwen in ons heeft, onze plannen steunt en deze financiert.”

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)

Veluwe