Volledig scherm
© Thinkstock

St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk waarschuwt patiënt met budgetpolis

HARDERWIJK - Patiënten met een budgetpolis die bij ziekenhuis St Jansdal een behandeling willen, moeten in 2017 extra goed opletten of de zorg is verzekerd.

Het ziekenhuis heeft met alle verzekeraars contracten afgesloten, met uitzondering van een paar budgetpolissen. Het gaat om Zilveren Kruis Basis Budget polis, Avéro Achmea Zorg Plan Selectief polis, Gewoon Zekur Zorg-polis (onderdeel VGZ) en ZieZo Selectief Polis (onderdeel Zilveren Kruis).

Tot en met 31 december kunnen mensen nog overstappen naar een andere verzekering. St Jansdal meldt in een persbericht:,,Door de contracten kan het ziekenhuis de rekeningen rechtstreeks bij de verzekeraar declareren. Bovendien heeft een contract als voordeel dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de vergoeding van een behandeling. U dient echter wel rekening te houden met het wettelijke eigen risico.''

Het ziekenhuis kan niet inzien voor welk pakket met aanvullende zorg patiënten verzekerd zijn. Wie niet voor verrassingen wil komen te staan, moet vooraf bij de eigen verzekeraar informeren welke behandelingen buiten het basispakket vallen, waarschuwt het St Jansdal.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Veluwe