Volledig scherm
Het St. Jansdal in Harderwijk zet extra bedden neer voor patiënten van de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen. © Google Streetview

St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk zet extra bedden neer om patiënten failliete ziekenhuizen op te vangen

Het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk verwacht een toename in het aantal patiënten, nu de failliete MC IJsselmeerziekenhuizen geen nieuwe patiënten meer kunnen aannemen. Om de patiënten in Harderwijk op te kunnen vangen, zet het ziekenhuis extra bedden en personeel in. 

Niet alleen in Harderwijk, maar ook het ziekenhuis in Almere breidt haar zorg uit om alle patiënten een plek te kunnen geven. 

In Harderwijk komen extra verpleegbedden beschikbaar, en een aantal poliklinieken heeft de spreekuren inmiddels uitgebreid, waaronder verloskunde/gynaecologie. Volgens het Harderwijkse ziekenhuis is er voldoende capaciteit voor extra bevallingen. 

Om de extra patiënten op te kunnen vangen, zet het ziekenhuis extra personeel in, en wordt er nieuw personeel aangenomen. 

  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe