De oproep van het ziekenhuis
Volledig scherm
De oproep van het ziekenhuis © St Jansdal

St Jansdalziekenhuis Harderwijk zit met dertien trouwringen in de maag

Met een oproep op Facebook probeert het St Jansdalziekenhuis in Harderwijk dertien trouwringen terug te bezorgen bij de eigenaren.  De ringen doken de afgelopen jaren op bij de wasserij van het ziekenhuis. Daar worden onder meer lakens en kleding van het personeel gewassen.

Aanvankelijk dacht het ziekenhuis dat het om ringen van personeelsleden ging, die in de zak van het uniform achtergebleven waren. Maar diverse oproepen in de interne nieuwsbrief hebben niets opgeleverd. ,,Omdat een trouwring zoveel waard is voor de eigenaar, wilden we er alles aan doen om te weten van wie ze zijn", zegt woordvoerder Elles Boot van het St Jansdal. Daarom is nu een oproep op Facebook gedaan. In de ringen staan de namen van de volgende personen:  Anne-Marie, Rik, Marjolijn, Mat-Anja, Miranda, Anneke, Ada, Piet, Ad, Niels, Elly, Kor en Suzan. Het bericht is vrijdagmorgen online gezet en dat leverde meteen een reactie op van iemand die vermoedt dat het om zijn of haar ring gaat. 

Boot hoopt dat het ziekenhuis alle ringen weer ‘kwijtraakt‘. ,,En we raden iedereen aan die voor een geplande operatie naar het ziekenhuis gaat, om alvast thuis alle sieraden af te doen."

Veluwe