Volledig scherm
PREMIUM
In dit nu nog lege gebied komen ruim 700 woningen. Of er ook (financiële) ruimte is voor goedkope woningen - tot twee ton - is nog onduidelijk. © Teake Dijkstra

Starters Harderwijk nog in het ongewisse over woningen tot twee ton

Het is nog onduidelijk hoeveel goedkope koopwoningen de gemeente Harderwijk kan en wil laten bouwen in het nieuwe deel van het Waterfront. De ruimte is beperkt en de kosten lopen op. De vraag is vooral hoe en door wie het betaald kan worden. 

De gemeente wil vaart maken met de woningbouw in het gebied tussen de Vissershaven en de N302. De kosten voor de bouw van de nieuwbouwwijk moeten worden gedekt uit de verkoop van de woningen. Inmiddels is een begin gemaakt met de voorbereidende (grond)werkzaamheden. 

  1. Woonwijk Stromenwaard uit het slop door dromen van jonge Harderwijkse filmsterren

    Woonwijk Stromen­waard uit het slop door dromen van jonge Harderwijk­se filmster­ren

    De limousine moesten de kinderen er even bij denken. Net als de rode loper naar de ingang van Het Clusterhuis in de wijk Stromenwaard. Verder was het een onthaal dat kleine filmsterren waardig is bij een première. Met drinken, taart, een filmsterrencertificaat en een plekje op de voorste rij keken Naomi (10), Boas (7), Aron (7) en Jochem (10) hoe zij het er vanaf brengen in een promotiefilmpje voor hun buurtproject dat meedingt naar een prijs.

Veluwe