Volledig scherm
Steven van Geelen is uitbater van strandtent Walhalla. © Ruben Schipper

Strandtent Walhalla Harderwijk kan ook in de winter

HARDERWIJK - Steven van Geelen (32) opende op Koningsdag dit jaar zijn strandtent Walhalla in Harderwijk. De zomer zit er inmiddels op, maar volgens Van Geelen is een strandtent allang niet meer iets alleen voor de zomer.

Steven van Geelen werd door de eigenaren van het strandeiland gevraagd de horeca daar uit te baten. Hij zette er vervolgens strandtent Walhalla neer. En hij heeft niets te klagen. "De zomer was fantastisch, het ging boven verwachting goed."

Het is inmiddels eind oktober, de lange nazomer is voorbij, de eerste herfstdagen zijn een feit. "In de beleving van veel mensen is winter en strandtent geen goede combi." Hij geeft aan dat in grote steden de stadsstranden al lang niet meer alleen in de zomermaanden open zijn.

Hij wil geen cafeetje voor een snelle espresso tijdens het winkelen. "Het moet een bestemming worden, geen stop." Een ontmoetingsplek, hoopt hij te zijn. "Op elk moment van de dag. Koffie, lunch, einde-middag-borrel, diner en uitgaan." Hij is blij weer terug te zijn in Harderwijk, waar hij allesbehalve een onbekende is. Van 2002 tot 2013 werkte hij bij Grand Café Hertog Karel en hij is een van de initiatiefnemers van het Lalaland festival (voorheen Nachtbrakers). "Ik ken de Harderwijkers, weet wat ze doen, wat ze leuk vinden en wil daar in voorzien." Of dat gaat lukken? "Ik doe mijn best. We willen er helemaal voor gaan."

Veluwe