Links: minister Christianne van der Wal (VVD). Rechts: Een vrachtwagen van de gemeente heeft de blokkade van strobalen voor haar deur opgeruimd.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: minister Christianne van der Wal (VVD). Rechts: Een vrachtwagen van de gemeente heeft de blokkade van strobalen voor haar deur opgeruimd. © ANP Bart Maat \ Alfred Ruitenga

Strobalenactie voor deur van minister Van der Wal gaat ‘te ver’: ‘Heeft enorme impact op de buurt’

LTO Noord-voorzitter Harold Zoet keurt het bezoek van een onbekend aantal boeren aan het privéadres van minister Van der Wal van vrijdagavond af. ,,Je komt niet in het privédomein van bestuurders, hoe zeer je het ook niet eens bent met het beleid. Dit is onacceptabel.”

38 reacties

 • Riny Mabelis

  2 maanden geleden
  Schande dat mevr v.d.Wal zo'n houding aanneemt tegen hardwerkende boeren. Een paar strobalen voor haar woning in een dure buurt is helemaal niet erg. Als ze dat al intimerend noemt had ze deze baan niet moeten accepteren van vriendje Rutte. Ze heeft er totaal geen verstand van en voert D66 politiek uit als VVD'er. Fietsend over de Veluwe zie ik dat de natuur er prima bijstaat. We worden belazerd door Den Haag. Boeren zet hem op. Gerrit
 • Bernhard Muts

  2 maanden geleden
  10 jaar geleden werd de boeren erteld om te investeren in allerlei apparatuur. Hebben ze dat gedaan (inclusief een grote schuld bij de bank) en blijk je gewoon besodemietert te zijn door je landsbestuur.
 • Peter van Dijk

  2 maanden geleden
  J Bosch 100% mee eens het kabinet staat al jaren te liegen ,ook steun voor hardere acties. STEUN ONZE BOEREN !!!!!!!!
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  De regenten willen niet geconfronteerd worden met hun daden...
 • J Bosch

  2 maanden geleden
  Ik wantrouw dit kabinet, ik wantrouw de EU. Ze hebben de afgelopen 2 jaar de hele economie om zeep geholpen en blijven hier mee doorgaan. Dit moet stoppen. Overal prijsverhogingen, supermarkten, energie, huizen etc. De jeugd heeft geen toekomst meer in Nederland. Daarom is het goed dat de boeren hun actie hebben ingezet en ondersteun ze hierbij van harte. Wat mij betreft mag deze acties nog veel harder. Steun!!
 1. Na auto-ongeluk gooide sportfotograaf Ronald uit Harderwijk het roer om: ‘Tot januari zit ik al vol!’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na au­to-ongeluk gooide sportfoto­graaf Ronald uit Harderwijk het roer om: ‘Tot januari zit ik al vol!’

  Ronald Bonestroo (44) gooide een paar jaar geleden het roer volledig om. De sportfotograaf uit Harderwijk kreeg een auto-ongeluk, kampt sindsdien met whiplashachtige klachten en twijfelde - zeker door de coronapandemie - over zijn toekomst. Nu is hij visgids en leert hij wie het ook wil de fijne kneepjes van het roofvissen bij. We gaan met hem het water op.

Veluwe