Volop inzet van de hulpdiensten bij het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk afgelopen donderdag. Door een stroomstoring werd rekening gehouden met een evacuatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Volop inzet van de hulpdiensten bij het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk afgelopen donderdag. Door een stroomstoring werd rekening gehouden met een evacuatie. © BRAM VAN DE BIEZEN

Stroomstoring St Jansdal: elektriciteit ging niet naar ziekenhuis, maar wél Harderwijk in

De noodstroom van het ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk sloeg wél aan tijdens de stroomstoring van afgelopen donderdag, maar werd geleverd aan de stad Harderwijk en niet aan het ziekenhuis. Dat laat ziekenhuis St Jansdal vandaag weten.

4 reacties

 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  @Mia Dijk Het is erg komisch dat u echt werkelijk schijnt te denken dat de overheid iets te maken heeft met het niet functioneren van de noodstroomvoorziening in een ziekenhuis. Waarschijnlijk denkt u dat de overheid ook de oorzaak is van ontsnapte huisdieren en dat het regent. Overigens geeft deze overheid momenteel bijna 7000 euro aan zorgkosten per Nederlander uit (CBS). Een stijging van bijna 2000 euro in 4 jaar. Dus Rutte c.s. geven idioot veel uit aan de zorg.
 • Tonny Visser

  1 jaar geleden
  @Lance, mhh maandelijkse test verplicht? Bij mijn weten jaarlijks maar dan wordt er gekeken of alle losse onderdelen nog goed zijn en functioneren. Daadwerkelijk testen waarbij de NSA ingeschakeld wordt gebeurt nooit of zelden. Meestal vanwege beschikbaarheid en functionaliteit van het ziekenhuis. Het zou wel moeten gebeuren mijn inziens, hier is weer het voorbeeld
 • Mia Dijk

  1 jaar geleden
  Gelukkig krijgen we hier ook Meta, groot datacenter. En weten we waar de prioriteiten van onze leiders liggen. Niet bij gezondheid en de zorg.
 • Lance Henriksen

  1 jaar geleden
  Een nieuwe noodstroomvoorziening en dan gebeurt er dit. Dan krijg je de vraag is de installatie wel getest of wat heeft men getest. Je mag concluderen niet goed genoeg dus. En dan de volgende vraag wordt de nieuwe installatie niet iedere maand getest zoals ook standaard voorgeschreven is bij dit soort installaties.