Begin 2022 werden in het Harderwijkerbos extra stroomkabels aangelegd richting bedrijventerrein Lorentz om meer elektriciteit te kunnen leveren.
Volledig scherm
PREMIUM
Begin 2022 werden in het Harderwijkerbos extra stroomkabels aangelegd richting bedrijventerrein Lorentz om meer elektriciteit te kunnen leveren. © Ruben Schipper Fotografie

Te weinig elektriciteit dreigt op Veluwe: zeven gemeenten vragen dringend om hulp

Als er niet snel wat gebeurt, dan komt de energievoorziening voor huishoudens en bedrijven in Noordwest-Veluwe in gevaar. Dat stellen zeven gemeenten in deze regio. Deze week is een brandbrief naar de provincie Gelderland gestuurd met een dringend verzoek om hulp.

19 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Harold de Vreden,de elektriciteitsvoorziening is een provinciale aangelegenheid. Zij hebben destijds het eigen energie bedrijf verkocht onder hun eigen voorraden. Dat Gelderland het niet in orde heeft ligt aan Gelderland en niet aan Den Haag. Typisch Gelders om naar ander te wijzen i.p.v. de hand in eigen boezem te steken.
 • Harold de Vreden

  2 maanden geleden
  Regeren is en blijft vooruitzien, laat het nou toevallig zo zijn dat dit nou net niet iets is waar de kabinetten van Pinokkio Ritte kaas (g) van hebben gegeten, laat staan geproefd. Ze zadelen Nederland alleen maar op met diverse zeer grote problemen, zoals de stikstofcrisis, maar lossen niets op. 15 maart kunnen we alvast beginnen met vooruitzien!
 • E Berg

  2 maanden geleden
  Groei van bevolking, dan is er ook meer vraag naar energie.
 • Arjan Grolleman

  2 maanden geleden
  Wat moet dat moet gewoon ongeacht wat het doet qua stikstof flauwekul. Eerder was er al een artikel dat bepaalde bouwprojecten vertraging opliepen omdat er te weinig specialisten zijn die de berekening van de stikstof kunnen berekenen dus zo lastig is dat dus. Ook van het gas af wij zijn al jaren goed bezig alleen wij moeten ook dezelfde hoeveelheid inbrengen voor het milieu. Duitsland zat aan de bruinkool en nog meer vervuilende brandstoffen. Die mogen aan het prachtige gas probleem opgelost
 • Albert Rougoor

  2 maanden geleden
  De eerste levensbehoeften zijn; onderdak, eten, kleding, onderwijs en veiligheid. Hier zou ook de eerste prioriteit moeten liggen. Het kan niet zo zijn, dat stikstof- en klimaatproblematiek de eerste prioriteit hebben. Dit zou een aantasting zijn van de primaire rechten van de mens. Ik wil hier niet zeggen dat de klimaat en stikstofproblematiek, niet belangrijk zijn, maar hebben niet de eerste prioriteit. Het is keuzes maken en prioriteren. Helaas kan niet alles tegelijk.
 1. Omstreden vergunning voor eendenslachterij Ermelo abrupt op de tocht: ‘Impasse dreigt’
  PREMIUM
  3

  Omstreden vergunning voor eenden­slach­te­rij Ermelo abrupt op de tocht: ‘Impasse dreigt’

  Het zou de illegale activiteiten van de Ermelose eendenslachterij Tomassen Duck-To in één klap legaal moeten maken. De vergunning die het college van burgemeester en wethouders al had aangekondigd, staat nu echter abrupt op de tocht. Burgemeester en wethouders willen inbreken in de besluitvorming door de gemeenteraad, om te voorkomen dat het hoofdpijndossier muurvast komt te zitten.
  Ermelo