Volledig scherm
Theater Harderwijk gaat aan de slag met de programmering voor het seizoen 2018-2019. © Karin Kramer

Theater Harderwijk gaat voorlopig nog door

Theater Harderwijk gaat toch aan de slag met de programmering voor het seizoen 2018-2019. Het theaterbestuur en de gemeente hebben daarover afspraken gemaakt. 

Interimdirecteur Priscilla Muller van Theater Harderwijk heeft de opdracht van het bestuur aangenomen om te starten met het samenstellen van een programmering voor het seizoen 2018-2019 in het theater aan de Stationslaan. ,,De komende tijd zal blijken hoe dit vorm gaat krijgen'', aldus Muller. 

Podiumkunsten

Eerder was tijdens de discussie over de toekomst van de podiumkunsten onduidelijkheid ontstaan over de programmering in het theater na de zomer van 2018. De gemeenteraad besloot vorige maand de gemeentelijke subsidie beschikbaar te stellen aan de zogenoemde SaP-connectie, elf cultuurorganisaties verenigd in het idee van de Stad als Podium. De subsidie voor het theater wordt per 1 januari 2020 stop gezet.

Andere baan

Volgens het huidige theaterbestuur zou Theater Harderwijk door die keuze na het komend seizoen de deuren moeten sluiten. De medewerkers zouden op zoek moeten naar een andere baan. Maar in een overleg tussen het theaterbestuur en de wethouders Jeroen de Jong en Gert Jan van Noort heeft de gemeente toegezegd garant te staan voor de rechtspositie van de medewerkers van het theater.  

Aftreden

Dat betekent dat het werk voor het theater door kan gaan. Stichtingsvoorzitter Jan van Walsem, die eerder uiterst somber was over de toekomst van het theater, is blij met dit resultaat, evenals directeur Muller. Ze is van plan verder te overleggen met de SaP-connectie over de programmering. 

Het huidige bestuur zal aftreden en ruimte maken voor een nieuw bestuur, zodat het theater ook na 2019 voort kan.  

Veluwe