Theater Harderwijk gaat aan de slag met de programmering voor het seizoen 2018-2019.
Volledig scherm
Theater Harderwijk gaat aan de slag met de programmering voor het seizoen 2018-2019. © Karin Kramer

Theater Harderwijk gaat voorlopig nog door

Theater Harderwijk gaat toch aan de slag met de programmering voor het seizoen 2018-2019. Het theaterbestuur en de gemeente hebben daarover afspraken gemaakt. 

 1. Bourgondisch en lekker eten: dik tevreden bij Dikke Dirck in Harderwijk
  PREMIUM
  OVER DE TONG

  Bourgon­disch en lekker eten: dik tevreden bij Dikke Dirck in Harderwijk

  Dikke Dirck klinkt als een amicale man zonder fratsen, die een bourgondische maaltijd kan waarderen. Zijn huis is wat kitscherig, maar gezellig ingericht. Voor kinderen is hij een toffe oom, bij wie ze zichzelf kunnen zijn en die genoeg spelletjes heeft liggen voor een regenachtige middag. En volwassenen gaan met een volle buik en tevreden naar huis. Dat is hoe we ons Dikke Dirck in Harderwijk, die sinds 2019 een broer in Amersfoort heeft wonen, voorstellen. Nu eens kijken of dat overeenkomt met de werkelijkheid.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Woonwethouder moet uitleg geven over afspraak die geen afspraak is in Harderwijk, ‘blij gemaakt met een dooie mus’
  PREMIUM

  Woonwethou­der moet uitleg geven over afspraak die geen afspraak is in Harderwijk, ‘blij gemaakt met een dooie mus’

  Het excuus van de Harderwijkse wethouder Jeroen de Jong over de vergeten afspraak rond het toewijzen van nieuwe appartementen in de Marnixstraat aan senioren is niet genoeg, vindt Gemeentebelang. „Als de fout niet wordt teruggedraaid is dit een minachting naar de omwonenden en de hele gemeenteraad.” Ook CDA en SGP vinden dat de gemeente door de bocht moet.

Veluwe