Volledig scherm
Verkeerslichten zorgen ervoor dat het verkeer tijdens de werkzaamheden langs de rotonde kan blijven rijden. De aansluiting van de Stadswei (links) is volledig afgesloten. © Teake Dijkstra

Tijdelijk verkeerslichten bij rotonde Harderwijk

Verkeer op de Westermeenweg in Harderwijk moet deze dagen rekening houden met vertraging op de route van en naar de stad. 

Op de rotonde nabij de onderdoorgang onder de A28 wordt nog tot en met 12 november gewerkt. Het verkeer tussen de wijken Stadsweiden en Drielanden wordt met de inzet van verkeerslichten langs de werkzaamheden geleid. 

Nachten

De komende nachten is de rotonde helemaal afgesloten. Het autoverkeer wordt in de nachtelijke uren omgeleid via de Oranjelaan. Omdat de aansluiting van de Stadswei op de rotonde gedurende de werkzaamheden volledig is afgesloten is het in de wijk Stadsweiden twee weken lang drukker dan normaal. Fietsers kunnen tijdelijk helemaal niet langs de rotonde rijden. Zij worden omgeleid door de fiets/bustunnel onder de A28 door. 

Veiliger

De rotonde wordt heringericht en veiliger gemaakt. Auto’s moeten meer afremmen en de oversteek voor fietsers en voetgangers wordt overzichtelijker. Eerder werden enkele kruispunten in de woonwijk al anders ingericht. 

De aanpak van de rotonde stond ook al in het voorjaar gepland. Het werk zou vier weken duren en dat leidde tot zorgen over de bereikbaarheid. Met de huidige werkwijze moet het in twee weken lukken. 

Veluwe