Volledig scherm
PREMIUM
In juli werd op het terrein aan het Rappad informatie gegeven over het project van de off-grid tiny houses. © Ruben Schipper

Tiny houses Harderwijk niet meer ‘off-grid’ met rioolaansluiting

De tiny houses die aan het Rappad in Harderwijk komen, krijgen toch een aansluiting op de riolering. Bij elk huisjes komt een biologisch filter, maar om risico's voor de volksgezondheid te vermijden wordt het zo gefilterde afvalwater niet in de bodem geloosd.

De opzet van het project met drie tiny houses die vijf en mogelijk nog eens vijf jaar op deze locatie komen te staan, is dat ze niet worden aangesloten op de nutsvoorzieningen; dus niet op de waterleiding en het elektriciteitsnet en ook niet op het gemeentelijk riool. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe