Volledig scherm
De opbouw van de baan begint binnenkort. © eigen foto

Toch nieuwe rand voor ijsbaan Harderwijk

De ijsbaan in het centrum van Harderwijk opent binnenkort toch met een nieuwe boarding langs de zijkant van het ijs, zo laat bestuurslid Marcel Schipper van de Stichting Harderwijk op IJs weten: "Het is uiteindelijk toch gelukt om voldoende geld bij elkaar te krijgen. Een aantal sponsoren hebben ons daarbij heel goed geholpen."

De ijsvloer op de Markt is in het verleden al negen keer gelegd. De rand die daarvoor werd gebruikt was dringend aan vervanging toe. Via een publieksactie van de Rabobank werd afgelopen juni geprobeerd de benodigde 18.000 euro in te zamelen. De teller bleef steken op circa 1100 euro. Maar dankzij de Rabobank en een aantal sponsoren is het toch nog goed gekomen, zo laat Schipper weten. "Wij hebben geen tekort, anders hebben we de schaatsbaan nu ook niet kunnen starten. Maar we kunnen altijd nog wel wat schaatsvriendjes gebruiken", legt Schipper uit.

Nog een paar dagen en dan begint de opbouw weer van de ijsbaan op de Markt in Harderwijk. Dit weekend starten een aantal gespecialiseerde mensen met de eerste werkzaamheden. "Maandag gaan we verder met opbouwen en wordt de nieuwe boardingrand onder andere geplaatst. Vanaf maandag hebben we doorlopend een kleine 150 vrijwilligers waar we een beroep op kunnen doen." Naast de ijsvloer komt er ook een horecatent en wordt de winterse sfeer neergezet met onder andere nieuwe decoratie.

De ijsbaan, die 24 november open gaat, viert dit jaar ook nog eens haar 10-jarig jubileum. In het kader daarvan is de organisatie bezig met een aantal extra opties. "In ieder geval zijn de ijsbaan en de glijbaan een week langer geopend. Daarnaast zijn we nog bezig met wat extra dingen, zoals verlichting en decoratie."

Voormalig Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer opent donderdag 24 november rond 19 uur de ijsbaan.

Veluwe