Bij De Graaf van Gelre in Harderwijk was het vanmiddag gezellig druk. ,,Veel vaste gasten komen op de valreep nog even een hapje eten, ook om ons een hart onder de riem te steken'', aldus eigenaar Sanjay Kowlesar (m.)
Volledig scherm
PREMIUM
Bij De Graaf van Gelre in Harderwijk was het vanmiddag gezellig druk. ,,Veel vaste gasten komen op de valreep nog even een hapje eten, ook om ons een hart onder de riem te steken'', aldus eigenaar Sanjay Kowlesar (m.) © Ruben Schipper Fotografie

Topdrukte in Veluwse restaurants: gasten doen op de valreep nog even snel een hapje en drankje

Wie graag een hapje en drankje doet buiten de deur, moest vandaag zijn kans grijpen. Want vanaf morgen is het voorlopig uit met de pret. Restaurants blijven zeker vier weken dicht, zo maakte het kabinet dinsdagavond bekend. Veel mensen zochten daarom op de valreep nog even de horeca op. 

 1. Buren vrezen massagraf in Veluwse natuur: ‘Hier duizenden lichamen? Ik moet er niet aan denken’
  PREMIUM

  Buren vrezen massagraf in Veluwse natuur: ‘Hier duizenden lichamen? Ik moet er niet aan denken’

  Natuurbegraven is in opkomst. Steeds meer mensen kiezen voor eeuwige grafrust in het groen. Maar het verzet groeit ook. In Wapenveld heeft Natuurbegraven Nederland plannen voor een natuurbegraafplaats op twee landgoederen. Omwonenden vrezen voor een ‘massagraf’. ,,Straks liggen hier tienduizenden mensen uit heel Nederland begraven in een dorp van zesduizend inwoners. Ik moet er niet aan denken.”
 1. Mariëlle is ziek en start crowdfundingsactie voor operatie
  Play

  Mariëlle is ziek en start crowdfun­dings­ac­tie voor operatie

 2. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

Veluwe